Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 205.9kj(49.17kcal) Energy
Λιπαρά 0.3gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.0gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 12.4gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 10.5gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 0.7gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 1.5gr Fibers
Αλάτι 0.0gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 70 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 1 κιλό ξιφίας, κομμένος σε 4 φιλέτα
  • Για τη μαρινάδα:
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα μοσχολέμονο, χυμός
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, κομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • Για τη σάλτσα: li>2 φλ. μίγμα φρούτων ανανάς- μάνγκο - ροδάκινο , SMOOTHIES YELLOW SUNRISE
  • 1/3 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1/4 φλ. κόλιανδρο, λεπτοκομμένο
  • 1/2 μεγάλο μοσχολέμονο, χυμός

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε τα φιλέτα ξιφία σε ένα γυάλινο πυρέξ.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας - το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, αλατοπίπερο - και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα φιλέτα ξιφία και τα γυρνάμε να πάει παντού.
Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήνουμε το ψάρι στη μαρινάδα έως 1 ώρα, όχι παραπάνω.
Όσο το ψάρι μαρινάρεται, σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλσα – το μίγμα φρούτων ανανάς- μάνγκο – ροδάκινο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το χυμό μοσχολέμονου και τα ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.
Λαδώνουμε το σχαροτήγανο και ψήνουμε τα φιλέτα ξιφία για 5-6 λεπτά από τη μια πλευρά καλυμένα και 3-4 λεπτά από την άλλη.
Γαρνίρουμε κάθε φιλέτο με μπόλικη σάλσα ανανά-μάνγκο-ροδάκινο και σερβίρουμε αμέσως.
Για περισσότερες συνταγές απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Επιστροφή

...