Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 159kj(38kcal) Energy
Λιπαρά 0.43gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.1gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 7.8gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 0.0gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 2.6gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 3.9gr Fibers
Αλάτι 0.1gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 80 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • χοντρό αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 φλ. πάτοι αγκινάρας, λεπτοκομμένοι ALTERRA
  • 1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 φλ. προβολόνε, τριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 μπαγκέτα ή άλλο τραγανό ψωμί, σε φέτες

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
Κόβουμε την κορυφή του σκόρδου και ραντίζουμε το εκτεθειμένο μέρος του σκόρδου με ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε το σκόρδο σφιχτά με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρούμε το σκόρδο από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη σκόνη κρεμμυδιού, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τους λεπτοκομμένους πάτους αγκινάρας και το ψημένο σκόρδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη γραβιέρα και προβολόνε και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκέυος, το απλώνουμε ομοιόμορφα και και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και την παρμεζάνα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως με φέτες ψωμί.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την σελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 80 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 9 φύλλα λαζάνια
  • 13 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 510 γρ. πάτοι αγκινάρας ALTERRA, αποψυγμένοι
  • 1/2 φλ. κουκουνάρι
  • 4 σκελίδες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 400 γρ. τυρί ρικότα
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 φλ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος, ελαφριά
  • 1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Μαγειρεύουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε ξανά.
Απλώνουμε τα λαζάνια σε μία στρώση σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, το κουκουνάρι, το μισό σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Μεταφέρουμε τις αγκινάρες σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε και τη ρικότα, το ½ φλ. παρμεζάνα, το ½ φλ. βασιλικό, το αβγό, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα:
Σ’ ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τον ζωμό και το αλεύρι.
Στο τηγάνι, που χρησιμοποιήσαμε πιο πριν, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε το μείγμα αλευριού και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε, μέχρι η σάλτσα μας να αρχίσει να πήζει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον υπόλοιπο βασιλικό (1/2 φλ.) και ανακατεύουμε
Σ’ ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τη μοτσαρέλα με την υπόλοιπη παρμεζάνα (1/2 φλ).
Απλώνουμε ομοιόμορφα 1 φλ. σάλτσα στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους.
Τοποθετούμε 3 από τα μαγειρεμένα λαζάνια πάνω από τη σάλτσα, σε μία στρώση.
Απλώνουμε το 1/3 από τις αγκινάρες και το 1/3 από την υπόλοιπη σάλτσα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2 ακόμη φορές, ξεκινώντας από τα λαζάνια και τελειώνοντας με το μείγμα μοτσαρέλας-παρμεζάνας.
Ψήνουμε τα λαζάνια για 35 έως 40 λεπτά, μέχρι η κορυφή τους να έχει ροδίσει ελαφρώς.
Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 60 λεπτά


Κουζίνα : Ινδική

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΠΑΤΟΙ 750gr ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/2 νεροποτηρο λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Τσιγαρίζουμε τον κιμα με το ψιλοκομμενο κρεμμυδι, το αλατι και το πιπερι.
Τοποθετουμε στο ταψι τις αγκιναρες ΑΛΤΕΡΡΑ και γεμίζουμε απο πανω με κιμα.
Ριχνουμε λιγο λαδι και αν θελουμε μπορουμε να περιχυσουμε το φαγητο μας με κρεμα μπεσαμελ.
Ψηνουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα.

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 750 γρ. αγκινάρες ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1/2 κιλό αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 2 καρότα
  • 4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και τα καρότα στο λάδι και πριν κοκκινίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αγκινάρες και τον αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ και τις πατάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Βράζουμε έως ότου να ψηθούν τα λαχανικά μας (σε άλλους αρέσουν πολύ μαλακά σχεδόν λιώμα,σε άλλους να κρατάνε και εάν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμη). Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 30 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, κομμένο στα 4 ή 6
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 750 γραμ. πάτοι αγκινάρας ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 2 φλ. ντοματίνια
  • 1/2 φλ. ελιές
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 4 1/2 κ.σ. καπαρη
  • 4 1/2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C και αλείφουμε το ταψί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τις αγκινάρες AΛΤΕΡΡΑ, τα ντοματίνια, τις ελιές, την κομμένη πιπεριά, το σκόρδο και το μαραθόσπορο στο ταψί και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα βακαλάου.
Τέλος, χύνουμε από πάνω το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκάλι, την κάπαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και το ψάρι να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
Συνοδεύουμε τον μπακαλιάρο με με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες ή πράσινη σαλάτα.
Για περισσότερες συνταγές απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.dimitrisskarmoutsos.gr

Επιστροφή

...