ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | NUTRITION FACTS | |
---|---|---|
ανά / per 100gr | ||
Ενέργεια | 322kj(77kcal) | Energy |
Λιπαρά | 0.37gr | Fat |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0.07gr | Of which saturated |
Υδατάνθρακες | 13.7gr | Carbohydrate |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 5.38gr | Of which sugars |
Πρωτεϊνες | 5.2gr | Proteins |
Εδώδιμες ίνες | 4.2gr | Fibers |
Αλάτι | 0.25gr | Salt |
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά
Κουζίνα : Διεθνής
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές , το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια ΑΛΤΕΡΡΑ σε βαθιά κατσαρόλα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ, τους σπόρους του γλυκάνισου και το ρύζι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πιει όλο τον ζωμό, είναι έτοιμο. Τελειώνουμε με το βούτυρο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά
Κουζίνα : Ελληνική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και τα καρότα στο λάδι και πριν κοκκινίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αγκινάρες και τον αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ και τις πατάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Βράζουμε έως ότου να ψηθούν τα λαχανικά μας (σε άλλους αρέσουν πολύ μαλακά σχεδόν λιώμα,σε άλλους να κρατάνε και εάν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμη). Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά
Κουζίνα : Διεθνής
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο νερό. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, τον αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ, τις λιαστές ντομάτες, τα μυρωδικά.Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά και προσθέτουμε το κατίκι και το γιαούρτι.Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.Για περισσότερες συνταγές απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα www.dimitrisskarmoutsos.gr
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά
Κουζίνα : Ελληνική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν στις άκρες, για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.Βάζουμε τον αρακά και το κριθαράκι στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά
Κουζίνα : Διεθνής
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε υψηλή φωτιά.Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε το ζαμπόν και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ζαμπόν.Ρίχνουμε το ζωμό κότας και το νερό και σιγομαγειρεύουμε.Προσθέτουμε τα νιόκι πατάτας και ανακατεύουμε καλά.Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι.Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον αρακά, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι.Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και βάζουμε στο φούρνο για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.Σερβίρουμε αμέσως.Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο πατήστε εδώ: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/