Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 322kj(77kcal) Energy
Λιπαρά 0.37gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.07gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 13.7gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 5.38gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 5.2gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 4.2gr Fibers
Αλάτι 0.25gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 300 γρ. αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 40 γρ. λάδι
  • 300 γρ. μανιτάρια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 1.200 ml ζωμό κότας ζεστό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους γλυκάνισου
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές , το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια ΑΛΤΕΡΡΑ σε βαθιά κατσαρόλα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ, τους σπόρους του γλυκάνισου και το ρύζι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πιει όλο τον ζωμό, είναι έτοιμο. Τελειώνουμε με το βούτυρο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 750 γρ. αγκινάρες ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1/2 κιλό αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 2 καρότα
  • 4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και τα καρότα στο λάδι και πριν κοκκινίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις αγκινάρες και τον αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ και τις πατάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Βράζουμε έως ότου να ψηθούν τα λαχανικά μας (σε άλλους αρέσουν πολύ μαλακά σχεδόν λιώμα,σε άλλους να κρατάνε και εάν χρειαστεί νεράκι προσθέτουμε λίγο ακόμη). Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 200 γρ. αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσ. τυρί κατίκι
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 120 γρ. γραβιέρα
  • 1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε άφθονο νερό. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, τον αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ, τις λιαστές ντομάτες, τα μυρωδικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά και προσθέτουμε το κατίκι και το γιαούρτι.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε τη γραβιέρα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Για περισσότερες συνταγές απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα www.dimitrisskarmoutsos.gr

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 3-4 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 450 γρ. κριθαράκι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • 225 γρ μανιτάρια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1 φλ. καταψυγμένο αρακά ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν στις άκρες, για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τον αρακά και το κριθαράκι στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο
  • 225 γρ. ζαμπόν, σε κύβους
  • 1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο
  • 3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου με λίγο αλάτι
  • 3/4 φλ. νερό
  • 1 πακέτο νιόκι πατάτας (περίπου 500γρ)
  • 1 φλ. αρακάς ALTERRA, ξεπαγωμένος
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε υψηλή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ζαμπόν και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ζαμπόν.
Ρίχνουμε το ζωμό κότας και το νερό και σιγομαγειρεύουμε.
Προσθέτουμε τα νιόκι πατάτας και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα νιόκι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον αρακά, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και βάζουμε στο φούρνο για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε αμέσως.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο πατήστε εδώ: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Επιστροφή

...