Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 121kj(29kcal) Energy
Λιπαρά 0.3gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.1gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 5.4gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 1.5gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 3.1gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 3.0gr Fibers
Αλάτι 0.04gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 300 γραμ. μπρόκολο ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γραμ. παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τα στραγγίζετε.
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ζεματάμε για 3 λεπτά το μπρόκολο. Το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του. Σε μεγάλο τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μπρόκολο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ριγκατόνι και τη μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά με τη σάλτσα και σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 70 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

    Για τη ζύμη
  • 200 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γραμ. αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 πρέζααλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 500 γρ. μπρόκολο ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 100 γραμ. ρεγγάτο τριμμένο
  • 50 γραμ. κεφαλογραβιέρα
  • 50 γραμ. παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 120 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 3-4 φέτες μπέϊκον
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνουμε μιά μέτρια μαλακή ζύμη με όλα τα υλικά, εκτός απο το αβγό που το προσθέτουμε στο τέλος.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόμα τάρτας και κάνουμε τρύπες με ένα πηρούνι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40' περίπου.
Βράζουμε το μπρόκολο για 5-6' και στραγγίζουμε καλά. Το απλώνουμε στη τάρτα και χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο τη παρμεζάνα.
Περιχύνουμε με το μείγμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 για 20'

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά


Κουζίνα : Ινδική

Συστατικά

  • 500 γραμ. πένες
  • 250 γραμ. μπρόκολο ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 200 γραμ. σπανάκι ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. τυρί κατσικίσιο μαλακό
  • 1/3 φλ. κουκουνάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το μπρόκολο σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό και το σουρώνουμε αμέσως. Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά στον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό τους. Σοτάρουμε το σκόρδο και βάζουμε στο τηγάνι το μπρόκολο τα δαμάσκηνα, το θυμάρι, το κουκουνάρι και το σπανάκι, σοτάρουμε για 3 επιπλέον λεπτά και αλατοπιπερώνουμε καλά. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε το νερό του βρασμού. Ανακατεύουμε καλά το περιεχόμενο και το σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε ελαφρά το περιεχόμενο και σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 25 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 2 φλ. μπρόκολο (368 γρ.) ALTERRA
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κινόα (185 γρ.)
  • 6 ραπανάκια, τεμαχισμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. φρέσκο κάρδαμο ή μαϊντανό, κομμένο
  • αλάτι, χοντρό, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνουμε την κινόα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Καλύπτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μπρόκολο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το μπρόκολο σε μερίδες και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να παίρνει ελαφρώς χρώμα.
Αφαιρούμε το μπρόκολο από το τηγάνι, πριν αρχίσει να δυαλύεται, και το επστρέφουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε την κινόα, το φρέσκο κάρδαμο, τα ραπανάκια, τη φέτα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Επιστροφή

...