Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 209kj(50kcal) Energy
Λιπαρά 0.3gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.07gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 12.2gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 8.5gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 1.0gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 1.6gr Fibers
Αλάτι 0.0gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 50 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 340 γραμ. βύσσινα ή κεράσια ALTERRA
  • 1 φλ. γάλα πλήρες
  • 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • ζάχαρη άχνη, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο τηγάνι 26 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα
Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο τηγάνι και τοποθετούμε ομοιόμορφα τα βύσσινα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 50 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει στις άκρες.
Μεταφέρουμε το τηγάνι σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το κλαφουτί ζεστό.
Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε την σελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 12 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 1 κ.γ. κρεμόριο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1/2 φλ. ινδοκάρυδο
  • 200 γραμ. σοκολάτα λευκή σε ξύσμα
  • Για τη γέμιση
  • 700 γραμ. βύσσινα ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1 σφηνάκι λικέρ βύσσινο
  • 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη
  • Για το γλάσο μαρέγκας
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. νερό
  • 1/4 κ.γ. κρεμόριο
  • 3 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα που να σχηματίζει «κορυφές». Προσθέτουμε τη μισή από τη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να είναι πηχτό. Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα και αδειάζουμε σε στεγνή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι το κέικ να συρρικνώνεται λίγο από τα πλάγια. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού σε 6 δίσκους. Στο μεταξύ, βάζουμε τα βύσσινα ΑΛΤΕΡΡΑ σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λικέρ. Τοποθετούμε σε πιατέλα έναν έναν τους δίσκους του κέικ και γεμίζουμε ανάμεσα με το μείγμα του βύσσινου. Τελειώνουμε με κέικ. Ετοιμάζουμε το γλάσο μαρέγκας: Βράζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και το κρεμόριο για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα με «κορυφές». Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι, χτυπώντας μέχρι να γίνει ένα μείγμα γυαλιστερό και πηχτό. Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και απλώνουμε το γλάσο μαρέγκας πάνω στο κέικ. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ανακατεμένο με το ξύσμα από λευκή σοκολάτα.

Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

    Για τη βάση
  • 125 γραμ. αμύγδαλο λευκό ή φουντούκι, αλεσμένο σε σκόνη
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γραμ. ασπράδια αβγών (από 2 μικρού μεγέθους αυγά)
  • 50 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 10 γραμ. κορν φλάουρ
  • 50 γραμ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • Για την κρέμα
  • 350 γραμ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 600 γραμ. βύσσινα ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 100 γραμ. κονιάκ
  • 3 κεφαλ. γαρύφαλο

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε τα βύσσινα με το κονιάκ και τα γαρύφαλλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα χαμηλό τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα της βάσης. Ψήνουμε για 15 λεπτά και, όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα: Βράζουμε τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου πετύχουμε μια ελαστική σοκολατένια κρέμα. Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 35 - 38 ° C (δηλαδή να είναι χλιαρή προς κρύα), προσθέτουμε και τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
Συναρμολόγηση: Βγάζουμε τα βύσσινα από το ψυγείο και τα στραγγίζουμε καλά από το ποτό. Αφαιρούμε το τσέρκι από τη βάση και το αντικαθιστούμε με ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., ώστε, όταν πέσει η κρέμα, να καλύψει γύρω-γύρω την τούρτα και τα πλαϊνά της. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με τα βύσσινα και την απλώνουμε πάνω από τη βάση. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 4 - 5 ώρες, να κρυώσει. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και άχνη.
Για περισσότερες συνταγές απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 40 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 25 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

    Για τη βάση
  • 250 γραμ. μπισκότα (1 κουτί)
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 600 γραμ. κρέμα τυρί
  • 60 γραμ. άχνη ζάχαρη (5-6 κ.σ. γεμάτες)
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • Για τη μαρμελάδα
  • 600 γραμ. βύσσινα ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • χυμό δύο λεμονιών

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Έπειτα, ρίχνουμε το βούτυρο, αφού πρώτα το έχουμε λιώσει, μέσα στα μπισκότα και τα αλέθουμε και τα δύο μαζί να υγρανθεί καλά το μπισκότο.
Μετά τοποθετούμε το μπισκότο σε ταψάκι ή φόρμα ή τσέρκι (διαστάση: 22 εκατοστά) και το «πατάμε» με την παλάμη μας να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος.
Αφού προθερμάναμε τον φούρνο μας στους 180ο C , ψήνουμε τη βάση με τα μπισκότα για 10΄-12΄.
Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την κρέμα μας. Ρίχνουμε στο μίξερ την κρέμα τυρί και την άχνη ζάχαρη και σε λίγο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Όταν παγώσει η βάση, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα, την απλώνουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για δύο ώρες.
Για τη μαρμελάδα: Ρίχνουμε τα βύσσινα ΑΛΤΕΡΡΑ σε μία κατσαρόλα μαζί με μισή κούπα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη αφήνοντας τα υλικά μας να βράσουν για ακόμη 5 λεπτά, ξαφρίζοντας αν χρειαστεί. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και πατάμε ελαφρά τα βύσσινα αν θέλουμε να γίνει πιο λεία η μαρμελάδα μας. Αφήνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα για ένα 2ωρο και έπειτα βράζουμε και πάλι τη μαρμελάδα μας για 5 λεπτά προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού αυτή τη φορά ώσπου να δέσει. Περιμένουμε να κρυώσει και έπειτα ρίχνουμε πάνω απο cheesecake μας και το βάζουμε στο ψυγείο.

Επιστροφή

...