Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 164kj(39kcal) Energy
Λιπαρά 0.2gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.1gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 7.5gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 2.2gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 1.8gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 2.6gr Fibers
Αλάτι 0.0gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 45 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 4 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κιλό φασολάκια πλατιά ALTERRA
  • 150 γρ. πανσέτα, κομμένη σε κύβους
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 4 κ.σ. δυόσμος, κομμένος
  • 4 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/4 φλ. φουντούκια, τεμαχισμένα και ψημένα

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, 4 φλ νερό, 2 κ.σ. αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε 1/3 φλ από το νερό. Βάζουμε τα φασολάκια σε κρύο νερό. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 1/2 φλ νερό και την πανσέτα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να γίνει τραγανή η πανσέτα, για 25 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα πιάτο, αφήνοντας λίγο υγρό στο τηγάνι.
Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και προσθέτουμε στο τηγάνι τα φασολάκια και το νερό, που έχουμε κρατήσει.
Μαγειρεύουμε μέχρι να εξαρμιστούν τα υγρά, για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κ.σ. δυόσμο και 2 κ.σ. μαϊντανό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε.
Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με την πανσέτα, τα φουντούκια και τον υπόλοιπο δυόσμο και μαϊντανό και σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 100 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 1000 γρ. φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 200 γρ. ντομάτα σε κυβάκια
  • 20 γρ. πελτέ
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη κομμένη ζουλιέν
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη κομμένη ζουλιέν
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μία κατσαρόλα αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα λουκάνικα σε ροδέλες και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φασολάκια ΑΛΤΕΡΡΑ, ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το δεντρολίβανο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρει βράση και μεταφέρουμε σε γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 60 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • 900 γρ. φασολάκια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • αλάτι
  • 6 κομμάτια μπέϊκον
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κρεμ φρες
  • 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος βαριά
  • 170 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 φλ. φρυγανιά, τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και τα φασολάκια μας. Βράζουμε για 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφαιρούμε τα φασολάκια από το μπολ, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον, μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρούμε το μπέικον και τσιγαρίζουμε στο λίπος που έχει μείνει, τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το αλάτι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρεμ φρες και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε και την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, το θυμάρι και το μπέικον, το οποίο έχουμε θρυμματίσει. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τα φασολάκια μας στο πυρίμαχο σκεύος.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (1 κ.σ.) και το ανακατεύουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε τη φρυγανιά με βούτυρο πάνω από τα φασολάκια μας και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να μαζέψει τα υγρά του και σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Επιστροφή

...