Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 164kj(39kcal) Energy
Λιπαρά 0.2gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.1gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 7.5gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 2.2gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 1.8gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 2.6gr Fibers
Αλάτι 0.0gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 500 γρ. στρογγυλά κατεψυγμένα φασολάκια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 κομματακι τζίντζερ 2 εκ. περίπου, σε λεπτά φετάκια
  • 1/3 από ενα ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 5 ραπανάκια σε λεπτά φετάκια
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 1 γεμάτη κ.σ. μέλι μέλι
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεματάμε για 3 λεπτά τα φασολάκια ΑΛΤΕΡΡΑ από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό, σε άφθονο αλατισμένο νερό. Θέλουμε να είναι μαλακά αλλά ταυτόχρονα "να κρατάνε". Τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση με κρύο νερό για να κρατήσουν το χρώμα τους και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο με το τζίντζερ. Προσέχουμε να μην πάρει χρώμα το σκόρδο γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε το ξύδι και το μέλι, ανακατεύουμε να διαλυθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά τη ζεστή βινεγκρέτ. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασολάκια, ολοκληρα τα φύλλα του δυόσμου, τα ραπανάκια, το κουκουνάρι και τη σταφίδα. Ανακατεύουμε καλά με τη σος -αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο-στολίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 250 γρ. φασολάκια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1/3 κούπας κομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. καλαμπόκι ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1 με΄λο κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε τις ελιές, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι ΑΛΤΕΡΡΑ (αφού το βράσουμε πρώτα 3-4 λεπτά), το κρεμμύδι, το ξύδι, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα φασολάκια ΑΛΤΕΡΡΑ για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν ζωντανά και κάπως μαλακά, αλλά τραγανά.
Σουρώνουμε τα φασολάκια και αμέσως τα βάζουμε σε παγωμένο νερό – σουρώνουμε και πάλι και στεγνώνουμε.
Ρίχνουμε τα φασολάκια στο μπολ με τα υλικά (βήμα 1) και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Για περισσότερες συνταγές απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 8 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 600 γρ. σολωμό χωρίς κόκκαλα
  • 450 γρ. φασολάκι στρογγυλό ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • ελαιόλαδο
  • 6-8 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κ.γ. θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
  • κρέμα βαλσάμικο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το φιλέτο του σολομού και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια από τη μεριά της πέτσας για να ψηθεί καλύτερα. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο σολομό (πρώτα από τη μεριά της πέτσας). Θα καταλάβουμε ότι έχει πάρει χρώμα όταν με τη σπάτουλα πάμε να το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι. Έπειτα δίνουμε χρώμα και από τις υπόλοιπες πλευρές και σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για περίπου 5-7 λεπτά τα φασολάκια και τα στραγγίζουμε καλά. Κόβουμε τα ντοματίνια και το κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι.

Χρόνος προετοιμασίας : 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 75 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. σπόροι κύμινο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 500 γρ. φασολάκια ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 790 γρ. ντομάτα κονκασέ με το χυμό της
  • 600 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ

Εκτέλεση συνταγής

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τους σπόρους κύμινου και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς ο πελτές.
Προσθέτουμε τα φασολάκια ALTERRA, την ντομάτα, τα ρεβίθια και 3 φλ νερό και βράζουμε για 1 περίπου ώρα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε για 15 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Επιστροφή

...