Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 136kj(32kcal) Energy
Λιπαρά 0.3gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.15gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 7.7gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 4.9gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 0.7gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 2.0gr Fibers
Αλάτι 0.0gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 30 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. κανέλλα
  • 1/4 κούπας βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 450 γραμ. φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το τυρί και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Σε άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το baking powder και τα μπαχαρικά. Αφού χαμηλώσουμε τη ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ σε τρεις δόσεις, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Προσθέτουμε τις φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμα για muffins (βάζουμε οπωσδήποτε χάρτινα φορμάκια πρώτα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκαν (βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα και βλέποντας ότι βγαίνει στεγνή).

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : -


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 2 μέρη λευκό ρούμι
  • 1 μέρος χυμό λάιμ
  • 1/2 μέρος triple sec ή Grand Marnier/Cointreau
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • 1 φλ. φλυτζάνι πάγο (ή αντίστοιχο όγκο παγάκια)
  • 1/2 φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ 300gr

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε όλα τα υλικά στο blender και τα ανακατεύουμε έως ότου αποκτήσουν την σύσταση γρανίτας
Σερβίρουμε σε ποτήρι μαργαρίτας και γαρνίρουμε με μία φράουλα
* Αντικαθιστούμε το ρούμι με λευκή τεκίλα για μια Margarita φράουλα

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 700 γραμ. γάλα
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 2 συσκ. συσκευασίες φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ 300gr

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα ζεστένουμε. Πριν αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε απο την φωτιά. Σε κρύο νερό μουσκεύουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν,έπειτα τις στραγγίζουμε με τα χέρια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και τις ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Έπειτα το μοιράζουμε σε ποτήρια στο ψυγείο. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι προσθέτουμε τις φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ και μισή κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε ωσπου να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε μια κουτάκια τις σούπας corn flour και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώσπου να πήξει η σάλτσα. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το μίγμα στα ποτήρια.

Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 120 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Η τούρτα Πάβλοβα (Pavlova) με το υποκοριστικό pav, θεωρείται γλύκισμα «περιωπής» και απολαμβάνει ενός τιμητικού status εδώ και χρόνια σε δύο άκρα της γης, καθώς Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί διεκδικούν με σθένος την πατρότητά της. Πως όμως δίνεται σε αυτό το νόστιμο γλυκό το όνομα Πάβλοβα; To 1926, η πρίμα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα, ίσως η διασημότερη μπαλαρίνα του 20ου αιώνα, κάνει τουρνέ στη Νέα Ζηλανδία. Όπως φημολογείται, ο σεφ του ξενοδοχείου "Wellington" αποφασίζει να δώσει το όνομα Πάβλοβα στο επιδόρπιο προς τιμήν της μπαλαρίνας!

Συστατικά

  • 5 μεγάλα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 1/2 κ.γ. ξίδι λευκό
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • Για τη σάλτσα φράουλας
  • 300 γραμ. φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Ζυγίζουµε τα ασπράδια και όσο γραµµάρια είναι τόσα γραµµάρια πρέπει να είναι η κρυσταλλική και η άχνη ζάχαρη αντίστοιχα. Τοποθετούµε τ’ ασπράδια στο µίξερ και µε το σύρµα αρχίζουµε να τα χτυπάµε σε µέτρια ταχύτητα. Προσθέτουµε το αλάτι. Λίγη λίγη προσθέτουµε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα της µαρέγκας µέχρι να σχηµατιστούν κορυφές. Αφού σφίξει καλά η µαρέγκα, προσθέτουµε τη βανίλια (πάντα το µίξερ σε λειτουργία) και το ξίδι. Αυτό θα βοηθήσει στο να κρατήσει η µαρέγκα στο κέντρο της µια αφράτη υφή, ενώ εξωτερικά θα γίνει τραγανή. Τέλος κοσκινίζουµε στη µαρέγκα την άχνη και µε σπάτουλα και απαλές κινήσεις την ενσωµατώνουµε. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 80-100οC στον αέρα. Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Με ένα κουτάλι στήνουµε τη µαρέγκα σε δίσκο. Με παλέτα ή κουτάλι κάνουµε ελαφριά λακκούβα στη µέση για να καθίσει µετά η σαντιγί. Ψήνουµε στη µεσαία σχάρα για 1 ώρα και 30΄ περίπου µέχρι να στεγνώσει καλά η µαρέγκα. Όταν πια ξεκολλάει από την λαδόκολα και απ’ έξω είναι τραγανή, τότε είναι έτοιµη. Την ψήνουµε σε χαµηλή θερµοκρασία για πολλή ώρα, γιατί αλλιώς κιτρινίζει και σκάει γύρω γύρω, ενώ έτσι µένει κατάλευκη και εντυπωσιακή. Την αφήνουµε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Για τη σάλτσα: Βάζουµε σε τηγάνι τις φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ με λίγο νεράκι (1 μικρή κούπα), προσθέτουµε το κονιάκ και τη βανίλια και τέλος πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη. Βράζουµε σε µέτρια φωτιά για λίγα λεπτά µέχρι να γίνει σαν αραιή µαρµελάδα. Αφήνουµε να κρυώσει καλά.

Χρόνος προετοιμασίας : 30-35 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : -


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

    Για τη βάση
  • 2 πακέτα μπισκότα oreo
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • Για τη γέμιση
  • 340 γραμ. τυρί κρέμα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Για το στόλισμα
  • σαντιγύ
  • φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο για 15’.
Χτυπάμε τα μπισκότα oreoσε ένα μίξερ με το βούτυρο και την άχνη. Ρίξτε το μίγμα σε μία φόρμα για τούρτα και αφήστε το στο ψυγείο. Στο μίξερ χτυπήστε τα υλικά για τη γέμιση μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη και αφήστε την στο ψυγείο. Αφήνουμε τις φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ σε ένα μπωλ να ξεπαγώσουν μέχρι το σερβίρισμα. Για το σερβίρισμα θα χρειαστείτε ένα κουπ-πατ σε στρόγγυλο σχήμα για να κόψετε το μίγμα του μπισκότου. Με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω την κρέμα και έπειτα τη σαντιγί. Ανάποδα πάνω από τη σαντιγί τοποθετούμε τη φράουλα ΑΛΤΕΡΡΑ και πασπαλίζουμε με άχνη!

Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : -


Κουζίνα : Διεθνής

Η τούρτα Πάβλοβα (Pavlova) με το υποκοριστικό pav, θεωρείται γλύκισμα «περιωπής» και απολαμβάνει ενός τιμητικού status εδώ και χρόνια σε δύο άκρα της γης, καθώς Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί διεκδικούν με σθένος την πατρότητά της. Πως όμως δίνεται σε αυτό το νόστιμο γλυκό το όνομα Πάβλοβα; To 1926, η πρίμα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα, ίσως η διασημότερη μπαλαρίνα του 20ου αιώνα, κάνει τουρνέ στη Νέα Ζηλανδία. Όπως φημολογείται, ο σεφ του ξενοδοχείου "Wellington" αποφασίζει να δώσει το όνομα Πάβλοβα στο επιδόρπιο προς τιμήν της μπαλαρίνας!

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ 300γρ
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 ,μπανάνα
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπλέντερ προσθέτουμε τις κατεψυγμένες φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ και την κομμένη μπανάνα και χτυπάμε. Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και τη σκόνη κακάο και το μέλι και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλουμε!

Χρόνος προετοιμασίας : 70 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : -


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 2 κούπες βότκα
  • 1 κούπα Grand Marnier
  • 3/4 κούπας κούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κούπες χυμό φρούτων (της αρεσκείας σας)
  • 1/2 συσκ. φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ 300gr
  • 1/2 συσκ. βατόμουρα ΑΛΤΕΡΡΑ 300gr
  • 1 μπουκάλι λευκό αφρώδη οίνο

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τον χυμό των φρούτων σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε μέσα τις φράουλες και τα βατόμουρα ΑΛΤΕΡΡΑ και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός του κρασιού και ανακατεύουμε. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ρίχνουμε το λευκό κρασί στο μίγμα μας, ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι!

Επιστροφή

...