Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 410kj(98kcal) Energy
Λιπαρά 0.78gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.12gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 23.5gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 3.78gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 3.3gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 2.8gr Fibers
Αλάτι 0.0gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 2 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι σέλερι, φρέσκο κρεμμυδάκι και πράσινη πιπεριά (ανακάτεψε όλα τα υλικά και άφησε τα στο ψυγείο)
  • 450 γραμ. καλαμπόκι ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 2 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3/4 φλ. τριμμένο cheddar με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον σε μέτρια φωτιά να γίνει τραγανό και το “τρίβουμε” σε ένα πιάτο. Βράζουμε το καλαμπόκι ώσπου να μαλακώσει. Προσθετουμε στο σκεύος που είναι ακόμη ζεστό το μείγμα σέλερι, κρεμμύδι, πιπεριά και το μισό καλαμπόκι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βάζουμε το υπόλοιπο καλαμπόκι μαζί με το 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πολτός. Προσθέτουμε τον πουρέ στο τηγάνι, με το υπόλοιπο γάλα, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να λιώσει το τυρί. Μοιράζουμε σε μπολ και σερβίρουμε με το τραγανό μπέικον και επιπλέον πιπέρι αν το επιθυμούμε!

Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 6 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 20 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, με την ουρά τους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες σκόρδο - 4λιωμένες και 2 ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
  • 1/2 φλ. καλαμπόκι ALTERRA
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. ρύζι arborio
  • 2 κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι
  • 1 φρέσκο φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ρύζι arborio
  • μυρωδικά (μαϊντανός, άνηθος, σχοινόπρασο), ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό σε μέτρια φωτιά. Καλύπτουμε και κρατάμε ζεστό.
Απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα ταψί, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε και το λεμόνι στο ταψί, να κοιτάζει προς τα κάτω.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Βάζουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κομμένο σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας να μαλακώσουν, για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, το θυμάρι, τη δάφνη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το ζωμό με μια μεγάλη κουτάλα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη (από την ώρα που θα ξεκινήσουμε να προσθέτουμε το ζωμό, το ριζότο θα είναι έτοιμο σε 18 λεπτά). Όταν φτάσουμε λίγο παραπάνω από τα μισά του χρόνου, βάζουμε τις γαρίδες στο φούρνο.
Ψήνουμε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν στο κέντρο, για 7-8 λεπτά.
Όταν απομένουν 5-6 λεπτά για το ριζότο, προσθέτουμε το καλαμπόκι.
Όταν είναι έτοιμο το ριζότο, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Περνάμε τις γαρίδες με το λεμόνι και τις τοποθετούμε πάνω σε κάθε πιάτο με ριζότο.
Πασπαλίζουμε με μυρωδικά και σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 5 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 450 γραμ. ζυμαρικά πέννες
  • 2 λεμόνια, χυμός
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. καλαμπόκι ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 2 μικρά μικρά κρεμμύδια, λιωμένα
  • Φύλλα από 2 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο , φρεσκοτριμμένο
  • 2 μεγάλες κονσέρβες τόνου σε νερό, καλά σουρωμένες
  • 230 γραμ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρέ

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό για να κρυώσουν εντελώς.
Βράζουμε το καλαμπόκι για περίπου 5 λεπτά και το ρίχνουμε σε ένα μπόλ.
Τινάζουμε το σουρωτήρι για να φύγει νερό, που έχει τυχόν παγιδευτεί μέσα στα μακαρόνια.
Σε ένα βάζο ή δοχείο που κλείνει πολύ καλά, βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι και το κουνάμε δυνατά για να ανακατευτούν τα υλικά.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε αλατοπίπερο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μακαρόνια, τη βινεγκρέτ, τον τόνο, το καλαμπόκι και τις πιπεριές και ανακατεύουμε απαλά.
Η μακαρονοσαλάτα διατηρείται 1 ημέρα στο ψυγείο.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 8 λεπτά


Κουζίνα : Ελληνική

Συστατικά

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 φλ. κολοκυθάκι, τριμμένο
  • 1 1/2 φλ. καλαμπόκι ALTERRA
  • 1 φλ. τυρί cheddar, ψιλοτριμμένο
  • λάδι, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στέρεο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το καλαμπόκι, το τυρί και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Ρίχνουμε 1 κ.σ.μείγματος τη φορά στο ζεστό τηγάνι και τηγανίζουμε και από τις πλευρές, μέχρι η τηγανίτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
Μεταφέρουμε την τηγανίτα σε χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Επιστροφή

...