ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | NUTRITION FACTS | |
---|---|---|
ανά / per 100gr | ||
Ενέργεια | 263kj(63kcal) | Energy |
Λιπαρά | 0.2gr | Fat |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0.04gr | Of which saturated |
Υδατάνθρακες | 16.01gr | Carbohydrate |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 12.8gr | Of which sugars |
Πρωτεϊνες | 1.0gr | Proteins |
Εδώδιμες ίνες | 2.1gr | Fibers |
Αλάτι | 0.0gr | Salt |
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 35 λεπτά
Κουζίνα : Ελληνική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε χωριστά τα στερεά υλικά μας το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι. Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε καλά τα αυγά, με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρουν κιτρινωπό χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Τα χτυπάμε λίγο ακόμα και τέλος προσθέτουμε το μείγμα, από το αλεύρι που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα 2/3 των κερασιών. Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας, με κουτάλι μη λιώσουν. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 β. και σε ταψάκι Νο 26, με λαδόκολλα ως εξής: Βάζουμε το γλυκό στο φούρνο και το ψήνουμε για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και σκορπάμε στην επιφάνεια του γλυκού, (το κομμένο μέρος προς τα κάτω), γρήγορα - γρήγορα τα υπόλοιπα κεράσια, που κρατήσαμε (μπήγοντάς τα ελαφρά μέσα). Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 - 25 λεπτά ακόμη. Το ψήσιμο εξαρτάται από το φούρνο, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη. Κάνουμε και το τεστ με την οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή.