ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | NUTRITION FACTS | |
---|---|---|
ανά / per 100gr | ||
Ενέργεια | 261kj(62kcal) | Energy |
Λιπαρά | 0.48gr | Fat |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0.1gr | Of which saturated |
Υδατάνθρακες | 12.4gr | Carbohydrate |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 4.5gr | Of which sugars |
Πρωτεϊνες | 3.5gr | Proteins |
Εδώδιμες ίνες | 3.52gr | Fibers |
Αλάτι | 0.18gr | Salt |
Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 90 λεπτά
Κουζίνα : Ελληνική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει καλά προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρέας που το έχουμε κόψει σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (1-2 εκ. μεγέθους το κάθε ένα) αφού το έχουμε καθαρίσει από τις ίνες και το πολύ λίπος.Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε τα λαχανικά ΑΛΤΕΡΡΑ εκτός από της πατάτες και σοτάρουμε και αυτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα σοτάροντας το για 1 λεπτό.Ρίχνουμε τον κύβο μυρωδικών και το νερό.Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, καπακώνουμε και βράζουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει σχεδόν το κρέας.Μιας και έχει αλεύρι το φαγητό μας από καιρό σε καιρό ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα προσέχοντας να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας η σάλτσα και καείΌταν πια είναι αρκετά μαλακό το κρέας αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.Απλώνουμε το μίγμα μας και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας , κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνειά της ζύμης με ένα μαχαίρι για να βγαίνει ο ατμός από το φαγητό, αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό όλη την επιφάνεια της ζύμης και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά η σφολιάτα.