ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | NUTRITION FACTS | |
---|---|---|
ανά / per 100gr | ||
Ενέργεια | 125kj(30kcal) | Energy |
Λιπαρά | 0.25gr | Fat |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0.07gr | Of which saturated |
Υδατάνθρακες | 6.63gr | Carbohydrate |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 2.97gr | Of which sugars |
Πρωτεϊνες | 1.7gr | Proteins |
Εδώδιμες ίνες | 2.2gr | Fibers |
Αλάτι | 0.0gr | Salt |
Χρόνος προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 45 λεπτά
Κουζίνα : Ελληνική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε ελαφρά το κρεµµύδι, πασπαλίζοντας µε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τις μπάμιες ΑΛΤΕΡΡΑ κατευθείαν από τη σακούλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε άνηθο και μαϊντανό. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει ζεστό νερό και εκεί μέσα έχουμε διαλύσει τον κρόκο Κοζάνης. Προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και το νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό. Προσθέτουμε από επάνω το βούτυρο σε κύβους. Σε μέτρια φωτιά βράζουμε για 45 λεπτά με ανοιχτό καπάκι. Όταν μαλακώσουν αποσύρουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι που έχουμε ανακατέψει με 100 ml. ζεστό νερό και 20 ml. ελαιόλαδο. Γυρνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού το μίγμα του γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε.
Χρόνος προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά
Κουζίνα : Ελληνική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Για τα τσιπςΡίχνουμε τις μπάμιες ΑΛΤΕΡΡΑ σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά να πάρουν μια βράση. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε ώσπου να κρυώσουν. Βάζουμε το τηγάνι με το σπορέλαιο να καίει. Αλευρώνουμε τις μπάμιες με το μίγμα με τα μπαχαρικά και ρίχνουμε στο τηγάνι ώσπου να πάρουν το χρυσαφί χρώμα.
Για τη σάλτσαΨήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο φούρνο. Τις βάζουμε σε σακούλα για να κρυώσουν.Τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από το μούλτι. Έπειτα περνάμε από το μούλτι την ντομάτα. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε τον πολτό από τις πιπεριές και την ντομάτα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο - αλάτι - πιπέρι - πάπρικα - μπούκοβο - σκόρδο και αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά. Ρίχνουμε το τυρί φέτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
Η ινδική κουζίνα είναι ιεροτελεστία για του Ινδούς και φυσικά περιλαμβάνει πολλή, πολλή αγάπη. Και κάθετι που μπαίνει στο τσουκάλι δεν μπορεί να παρά να βγει τουλάχιστον γευστικότατο. Ένα φαγητό για να μπορέσει να σταθεί στο τραπέζι μια ινδικής οικογένειας πρέπει να έχει γερές βάσεις. Κι αυτές οι βάσεις στη μαγειρική δεν είναι άλλες από τέσσερα βασικά μπαχαρικά. Αναδύουν έτσι τα αρώματά τους, χαρίζουν υπέροχο χρώμα στο φαγητό και το κυριότερο; Βοηθούν τον κάθε επίδοξο σεφ να αποφύγει το υπερβολικό αλάτι. Τα τέσσερα μαγικά υλικά είναι; Σινάπι (ο σπόρος από τον οποίο γίνεται η μουστάρδα), κύμινο σε σπόρους, κύμινο σε σκόνη και κιντρινόριζα (κουρκουμάς). Σε αυτά πρόσθεσε ανάλογα με τη συνταγή τζίντζερ, καυτερό πιπέρι και άλλα απολαυστικά μπαχαρικά. Οι μπάμιες Μασαλά, το ινδικό αυτό πιάτο, όχι μόνο είναι εύκολο, αλλά θα μας εξασφαλίσει τη φήμη του καλύτερου μάγειρα μπάμιας στη γειτονιά.
Χρόνος προετοιμασίας : 12 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά
Κουζίνα : Ινδική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Θερμαίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνουν σκουρύνουν. Προσθέτουμε το garam masala, το σκόρδο, την πιπερόριζα, το αλάτι, και το πιπέρι καγιέν. Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας μια-δυο φορές. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις μπάμιες, τις πιπεριές και το νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι, μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με γιαούρτι και νααν (ινδικα ψωμάκια)
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά
Κουζίνα : Ελληνική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά (αλλά να μην καπνίσει).Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρυ σε σκόνη, ανακατεύοντας για 2 λεπτά.Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους, τα ρεβίθια και το νερό και βράζουμε, χωρίς να βάλουμε καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 3 λεπτά.Ρίχνουμε τις μπάμιες ΑΛΤΕΡΡΑ, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι μπάμιες να είναι τρυφερές. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.Για περισσότερες συνταγές απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/