ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | NUTRITION FACTS | |
---|---|---|
ανά / per 100gr | ||
Ενέργεια | 96kj(23kcal) | Energy |
Λιπαρά | 0.3gr | Fat |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0.1gr | Of which saturated |
Υδατάνθρακες | 4.7gr | Carbohydrate |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 0.7gr | Of which sugars |
Πρωτεϊνες | 1.7gr | Proteins |
Εδώδιμες ίνες | 4.0gr | Fibers |
Αλάτι | 0.1gr | Salt |
Χρόνος προετοιμασίας : 100 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 120 λεπτά
Κουζίνα : Ελληνική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Μουλιάζουμε τη φάβα σε νερό για τουλάχιστον 2 ώρες.Στραγγίζουμε, μεταφέρουμε τη φάβα σε μια κατσαρόλα και βάζουμε από πάνω τις πατάτες.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αρκετό νερό, ώστε να καλύψει τη φάβα και τις πατάτες τουλάχιστον 2,5 εκ.Βράζουμε και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται.Δοκιμάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για άλλα 30 λεπτά, μέχρι η φάβα να μαλακώσει.Στραγγίζουμε τυχόν νερό, που έχει απομείνει στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι και 1/3 φλ. ελαιόλαδο.Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στον κάδο του μπλέντερ, χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές και αφήνουμε στην άκρη.Ρίχνουμε τα ραδίκια ΑΛΤΕΡΡΑ σε αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν.Βάζουμε τα ραδίκια σε ένα σουρωτήρι και τα ζουλάμε με τα χέρια για να αποβάλουν τα υγρά τους.Ρίχνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγαλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 1 πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να τσιτσιρίζει.Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ραδίκια, ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν τα χόρτα με το μείγμα σκόρδου-ελαιόλαδου και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.Μοιράζουμε τη φάβα μαζί με τα ραδίκια σοτέ στα πιάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/
Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 90 λεπτά
Κουζίνα : Ελληνική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ.Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο.Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα.Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας.Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσειΠροσθέτουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και τα ραδίκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι τα ραδίκια να μαραθούν.Σε ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε καλά το μείγμα με τα ραδίκια, πατώντας δυνατά με ένα πιρούνι για να αποβάλλουν τα περισσότερα από τα υγρά τους.Απλώνουμε ομοιόμορφα τα ραδίκια στη ψημένη βάση της ζύμης και στη συνέχεια καλύπτουμε τα ραδίκια με τη γραβιέρα.Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά, το γάλα, τη μουστάρδα σε σκόνη, το μοσχοκάρυδο, ½ κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι.Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στα ραδίκια και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα.Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά
Κουζίνα : Ελληνική
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα Ραδίκια ΑΛΤΕΡΡΑ ώσπου να μαλακώσουν και να βγάλουν τα ζουμιά τους. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια και ανακατεύουμε. Τέλος τρίβουμε τη φέτα πάνω από το ραδίκια μας , προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά!