Card image cap
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ NUTRITION FACTS
ανά / per 100gr
Ενέργεια 220kj(52kcal) Energy
Λιπαρά 0.65gr Fat
Εκ των οποίων κορεσμένα 0.02gr Of which saturated
Υδατάνθρακες 11.9gr Carbohydrate
Εκ των οποίων σάκχαρα 4.4gr Of which sugars
Πρωτεϊνες 1.2gr Proteins
Εδώδιμες ίνες 6.5gr Fibers
Αλάτι 0.0gr Salt

Χρόνος προετοιμασίας : 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 120 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 1 1/2 πακέτο κρέμα τυριού
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 8 μπισκότα τύπου digestive
  • 225 γραμ. βατόμουρο
  • 1/2 φλ. μαρμελάδα βατόμουρο ALTERRA

Εκτέλεση συνταγής

Με ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος.
Αυξάνουμε την ένταση και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ και σκληρό, για 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Λιώνουμε τα μπισκότα και μοιράζουμε σε 8 μεμονωμένα κύπελλα ή γυάλινα βαζάκια.
Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα του τσιζκέικ, βατόμουρα και μαρμελάδα, απλώνοντας πάλι από πάνω μείγμα τσιζκέικ, μαρμελάδα βατόμουρο και γαρνίρουμε με βατόμουρα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την σελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 375 γραμ. αλεύρι
  • 22 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γραμ. αλάτι
  • 450 γραμ. βατόμουρα ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 180 γραμ. αυγά
  • 230 γραμ. ζάχαρη
  • 90 γραμ.βούτυρο, λιωμένο
  • 350 γραμ. γάλα
  • 10 γραμ.βανίλια εκχύλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σ' ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βατόμουρα AΛΤΕΡΡΑ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα δύο αυτά να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3. Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τη φόρμα.

Χρόνος προετοιμασίας : 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος : 45 λεπτά


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γραμ. βατόμουρα ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 1 βανίλια στικ
  • 20 γραμ. ζάχαρη λευκή για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και να πάρει ένα ανοιχτό κρεμ χρώμα. Σε ένα κατσαρολάκι προθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι σχίζουμε στη μέση κατά μήκος τη βανίλια πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Με πολύ προσοχή να μην κοπούμε. Με τη ράχη του μαχαιριού "ξύνουμε" το εσωτερικό του λοβού για να πάρουμε τα σποράκια της βανίλιας που υπάρχουν εκεί. Τα βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε επίσης στο κατσαρολάκι και τους άδειους καρπούς από τη βανίλια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει κοντά σε θερμοκρασία βρασμού. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας προσθέτουμε στο μέιγμα των κρόκων το μείγμα με το γάλα κουταλιά - κουταλιά και οπωσδήποτε πρέπει να ανακατεύουμε καλά με το σύρμα πριν προσθέσουμε την επόμενη κουτάλα από το μείγμα μας. Το σημαντικό είναι να μην "κάψουμε" τα αυγά και να τα κάνουμε ομελέτα. Επιστρέφουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα και να αφήνει ένα φιλμ κρέμας στην πίσω μεριά ενός κουταλιού που θα βουτήξουμε μέσα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, περνάμε το μείγμα από σίτα αν θέλουμε και έπειτα τοποθετούμε το μείγμα σε δοσομετρικό δοχείο και μετά το αδειάζουμε σε 4 πυρίμαχα πιατάκια. Προσθέτουμε τα βατόμουρα ΑΛΤΕΡΡΑ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα σκεύη σε ένα ταψί. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 45 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Αφαιρούμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και καίμε τη ζάχαρη (άν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς στην ένδειξη ''grill'' και καραμελώνουμε εκεί).

Μπορεί να έχετε ξαναφάει μούσλι, γνωρίζατε όμως, ότι αυτά εφευρέθηκαν στην Ελβετία, γύρω στο 1900 από τον δόκτορα Μαξιμίλιαν Μπίρχερ – Μπένερ; Ο ίδιος πίστευε ότι μία διατροφή βασισμένη στα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά θα ήταν καλύτερη από μία που βασίζεται στο κρέας κι έτσι, δημιούργησε το birchműesli, ένα μείγμα από νιφάδες βρώμης, φρούτα, ξηρούς καρπούς, χυμό λεμονιού και συμπυκνωμένο γάλα και το προσέφερε αρχικά, στους ασθενείς του, σ’ ένα σανατόριο της Ζυρίχης. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, καταναλώνεται συχνά και σαν απογευματινό σνακ.

Χρόνος προετοιμασίας : -

Χρόνος μαγειρέματος : -


Κουζίνα : Διεθνής

Συστατικά

  • 150 γραμ. βατόμουρα ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 150 γραμ. φράουλα ΑΛΤΕΡΡΑ
  • 1 γεμάτο φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού μέλι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 150 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό (2% είναι μια χαρά)ή ότι μας αρέσει
  • Κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Goji berries ή διάφοροι σπόροι της επιλογής μας (λιναρόσπορος, ηλιόσπορος κ.λ.π.), για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε τα φρούτα με τη βρώμη , το μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ με καπάκι και τα φυλάμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη ανακατεύουμε με το γιαούρτι, μοιράζουμε σε μερίδες και διασκορπίζουμε από πάνω τα gοji berries ή τα σπόρια της επιλογής μας. Πασπαλίζουμε με κανέλα, αν την χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε. Διατηρείται 1-2 ημέρες στο ψυγείο, πριν την προσθήκη γιαουρτιού. Αν έχει βγάλει πολλά υγρά τις επόμενες μέρες το στραγγίζουμε ελαφρά.

Επιστροφή

...