ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | NUTRITION FACTS | |
---|---|---|
ανά / per 100gr | ||
Ενέργεια | 234kj(56kcal) | Energy |
Λιπαρά | 0.2gr | Fat |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0.017gr | Of which saturated |
Υδατάνθρακες | 13.8gr | Carbohydrate |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 7.37gr | Of which sugars |
Πρωτεϊνες | 1.4gr | Proteins |
Εδώδιμες ίνες | 4.3gr | Fibers |
Αλάτι | 0.0gr | Salt |
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : -
Κουζίνα : Διεθνής
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ το τόφου, το γιαούρτι, την μπανάνα και τη βανίλια.Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά.Προσθέτουμε στον κάδο του μπλέντερ το μίγμα παγωμένων φρούτων (μούρο-μύρτιλο-φράουλα-βατόμουρο-μαύρο κεράσι-φραγκοστάφυλο) για smoothies, τα καρύδια ή γκρανόλα, τις νιφάδες καρύδας και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και πηχτό.Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ατομικό μπολ και γαρνίρουμε με τις φέτες μπανάνας ή όποιο άλλο φρούτο επιθυμούμε.Για περισσότερες συνταγές απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά
Κουζίνα : Διεθνής
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα πάπιας.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και ροδίζουμε τα φιλέτα, πρώτα από το μέρος της πέτσας, έπειτα αναποδογυρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.Μεταφέρουμε τα φιλέτα μας σε μια πιατέλα, κρατώντας τα ζουμιά στο τηγάνι.Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βαλσάμικο και το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν στο μισό.Βάζουμε το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι και πάλι να μειωθεί το υγρό στο μισό.Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη, το δεντρολίβανο και τα μούρα και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.Μεταφέρουμε τα φιλέτα μας σε πιάτα και περιχύνουμε τη σάλτσα γύρω από αυτά.Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την σελίδα www.dimitrisskarmoutsos.gr
Χρόνος προετοιμασίας : 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : -
Κουζίνα : Διεθνής
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα ζεστένουμε. Πριν αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε απο την φωτιά. Σε κρύο νερό μουσκεύουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν,έπειτα τις στραγγίζουμε με τα χέρια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και τις ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Έπειτα το μοιράζουμε σε ποτήρια στο ψυγείο. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι προσθέτουμε τις φράουλες ΑΛΤΕΡΡΑ και μισή κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε ωσπου να αρχίσει να βράζει. Προσθέτουμε μια κουτάκια τις σούπας corn flour και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώσπου να πήξει η σάλτσα. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το μίγμα στα ποτήρια.
Χρόνος προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 15 λεπτά
Κουζίνα : Διεθνής
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C.Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο δύο ταψιών 23εκ.Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο στα μικροκύματα ή εναλλακτικά σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας τη βανίλια και τον καφέ και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στον κάδο του μπλέντερ και αλέθουμεμέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.Χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ για 5 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστούν.Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε για 1 ακόμη λεπτό.Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθεί.Πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα αλευριού, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε πάλι να ενωθούν τα υλικά σε ένα ρευστό μείγμα.Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει με λίγα ψίχουλα.Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά. Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε τα κέικ από τα ταψιά και τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα.Διαλέγουμε το λιγότερο τέλειο από τα δύο και το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.Κάνουμε πουρέ τα φρούτα δάσους, προσθέτουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο κέικ- βάση και μετά σκεπάζουμε με το άλλο κέικ. Για το γλάσο:Βράζουμε την κρέμα, την περιχύνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενοποιηθούν. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει και καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο.Διακοσμούμε με βατόμουρα.Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι 24 ώρες.Βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.Για περισσότερες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/
Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 5 λεπτά
Κουζίνα : Διεθνής
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το αβγό και το βούτυρο. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγανάκι και ρίχνουμε μια δόση ζύμης Μην το απλώσετε σαν κρέπα λεπτό, θέλει να έχει ένα πάχος. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να κάνει από πάνω τρύπες στη ζύμη ( 1-2 λεπτα το πολύ έχει γίνει). Το γυρίζουμε από την άλλη και το αφήνουμε για λίγο. Θα δείτε ότι γυρίζει εξαιρετικά εύκολα. Τα pancakes μας είναι έτοιμα. Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε τα 100 γρ smoothies wild forest και ζεστένουμε μέχρι να λιώσουν τα φρουτάκια και να γίνει σαν μαρμελάδα. Ρίχνουμε επάνω στα pancakes πραλίνα και από πάνω τη μαρμελάδα!