ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | NUTRITION FACTS | |
---|---|---|
ανά / per 100gr | ||
Ενέργεια | 205.9kj(49.17kcal) | Energy |
Λιπαρά | 0.3gr | Fat |
Εκ των οποίων κορεσμένα | 0.0gr | Of which saturated |
Υδατάνθρακες | 12.4gr | Carbohydrate |
Εκ των οποίων σάκχαρα | 10.5gr | Of which sugars |
Πρωτεϊνες | 0.7gr | Proteins |
Εδώδιμες ίνες | 1.5gr | Fibers |
Αλάτι | 0.0gr | Salt |
Χρόνος προετοιμασίας : 70 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 10 λεπτά
Κουζίνα : Διεθνής
Συστατικά
Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετούμε τα φιλέτα ξιφία σε ένα γυάλινο πυρέξ.Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας - το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, αλατοπίπερο - και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα φιλέτα ξιφία και τα γυρνάμε να πάει παντού.Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήνουμε το ψάρι στη μαρινάδα έως 1 ώρα, όχι παραπάνω.Όσο το ψάρι μαρινάρεται, σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλσα – το μίγμα φρούτων ανανάς- μάνγκο – ροδάκινο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το χυμό μοσχολέμονου και τα ανακατεύουμε.Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά.Λαδώνουμε το σχαροτήγανο και ψήνουμε τα φιλέτα ξιφία για 5-6 λεπτά από τη μια πλευρά καλυμένα και 3-4 λεπτά από την άλλη.Γαρνίρουμε κάθε φιλέτο με μπόλικη σάλσα ανανά-μάνγκο-ροδάκινο και σερβίρουμε αμέσως.Για περισσότερες συνταγές απο τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/